ISUNA Fair Trade i Kapstaden gör keramiskt måleri

ISUNA grundades 2002 och började några år senare att tillverka keramik. År 2010 ombildades verksamheten enligt modellen för ett Fair Trade-företag under namnet ISUNA South African Arts och Crafts.

Kapstaden är känd för sin keramikmålning. De anställda, både kvinnor och män, kommer från fattiga områden i Kapstaden. De anställda får hela sin inkomst från arbetet på ISUNA. Den konstnärliga designen av de högkvalitativa keramiska produkterna är deras huvuduppgift.

Produktion och kvalitet har ökat kontinuerligt genom att kompetensen höjts. ISUNA använder endast keramiska ämnen av hög kvalitet samt livsmedelssäkra, blyfria och miljövänliga märkesfärger och glasyr. Tillverkningen innehåller flera bränningsprocesser för att göra de ljusa färgerna och de unika 3D-effekterna hållbara och motståndskraftiga för dagligt bruk.

All keramik bränns i en temperatur upp till 1200 °C och kan därför användas i mikrovågsugn och diskas i maskin.

Som Fair Trade-företag har ISUNAs anställda trygga anställningar med rättvisa löner.

De anställda samarbetar i team vilket ger en bra arbetsmiljö. Hälften av ISUNA:s omsättning kommer från försäljning i Sydafrika.

Neo Moathado är chef för verkstaden. Hon är ett lysande exempel på hur en afrikansk kvinna kan hävda sig i vardagens affärsliv, vilket inte är en självklarhet i Sydafrika.

Neo Moathado kallas "ISUNAs goda själ”.

Sedan våren 2020 är ISUNA medlem i WFTO.

Importör: Linea S GmbH, Tyskland.