Om oss

Organisationen Fair Trade Återförsäljarna

Fair Trade Återförsäljarna är den rikstäckande medlemsorganisationen för återförsäljare av rättvist handlade produkter i Sverige. Organisationen arbetar för att gynna en rättvis handel som socialt, miljömässigt och ekonomiskt stärker producenter och odlare i länder med utbredd fattigdom. Föreningen verkar i samarbete med sina medlemmar (Fair Trade Shops, Världsbutiker, Fair Trade Caféer, församlingar, museum, folkhögskolor m.fl.) för att skapa kännedom, efterfrågan och opinion kring Fair Trade i Sverige.

Arbetet med information, utbildning och kampanjer koordineras från vårt nationella kansli i Göteborg. Organisationen Fair Trade Återförsäljarna är medlemmar i World Fair Trade Organization (WFTO) och jobbar med hela handelskedjan, vi stödjer också Föreningen för Fairtrade.

 

Medlemskap

Organisationen Fair Trade Återförsäljarna består av 55 lokala butiksföreningar och caféer. Vill du veta mer om medlemskap hos oss och ansöka om att bli medlem? Gå in under “bli medlem” för mer information. Du kan också kontakta oss:

E-post: info@fairtradeorg.se

Telefon: 031-22 45 18