Bli medlem

Är du intresserad av att sälja Fair Trade-produkter? Det kan handla om att sälja choklad, te och kaffe som t.ex. ett café eller att driva en fullskalig butik. Kanske gör du redan det. Då kan du bli medlem hos Organisationen Fair Trade Återförsäljarna. Vi har två medlemskategorier en för Fair Trade-butiker och en för Övriga Fair Trade-återförsäljare. Klicka på respektive kategori för att läsa mer om dem och vilka kriterier som gäller.
Organisationer, församlingar och övriga verksamheter som vill stödja arbetet för Fair Trade kan bli stödmedlemmar i Fair Trade Återförsäljarna. Även andra aktörer inom Fair Trade kan bli stödmedlemmar.
Om du är privatperson och vill stödja vårt arbete kan du också blir stödmedlem.
Läs om hur du blir stödmedlem här.

Här nedan kan du läs om vad du kan få genom medlemskap som återförsäljare.

Marknadsföring 

Som medlem får ni en egen informationssida på fairtradeorg.se.

Möten med andra medlemmar

Vi har digitala medlemsmöten där vi informerar och tipsar varandra om nya produkter och hur vi på annat sätt kan driva verksamheten. Du blir också inbjuden till årsmötet som hålls på våren. Som medlem får du medlemsbrev med information om vad som är på gång inom organisationen. Det finns även möjlighet att delta i utbildningar om Fair Trade.

Kampanjer

Genom Fair Trade Återförsäljarna kan du bland annat delta i kampanjen World Fair Trade Day.

Möjligheter att påverka

Våra medlemmar har även möjlighet att påverka genom Fair Trade Återförsäljarnas medlemskap i World Fair Trade Organization (WFTO) samt Fairtrade Sverige.