Bli medlem

Är du intresserad av att sälja Fair Trade-produkter? Det kan handla om att sälja choklad, te och kaffe som ett café eller att driva en fullskalig butik. Kanske gör du redan det. Då kan du bli medlem hos Organisationen Fair Trade Återförsäljarna och få tillgång till många erbjudanden och exklusivt material. Vi har fem medlemskategorier med olika inriktningar och du väljer själv vilken kategori som du tror passar bäst för din verksamhet. Våra medlemskategorier finner du till höger.

Är du privatperson och vill stödja vårt arbete gå istället in här

Här nedan kan du se vad ett medlemskap hos oss kan erbjuda!

Marknadsföring och försäljningsmaterial

Som medlem får ni en egen butikssida på fairtradeorg.se. Du får också erbjudanden om att samverka med oss på nationella event och exklusiv tillgång till försäljningsmaterial som kassar, fasadflaggor, dekaler m.m. Dessutom får du tillgång till nytt snyggt informationsmaterial om oss och våra producenter.

Rabatter

Ni får även rabatt på era inköp hos grossisten The House of Fair Trade och den gäller för såväl livsmedel som för hantverk. Men rabatten varierar beroende på vilken medlemskategori ni tillhör.

Möten med andra medlemmar

Vi har regionala träffar där återförsäljare träffas och får den senaste informationen och produktnyheterna. Du får dessutom inbjudningar till årsmötet med mingel, diskussioner, seminarier m.m. Som medlem får du ett medlemsbrev med information om vad som är på gång inom organisationen och i omvärlden. Det finns även möjlighet att delta i utbildningar designade för medlemmarnas behov.

Kampanjer

Genom Fair Trade Återförsäljarna kan du bland annat delta i kampanjen World Fair Trade Day. Ni som medlemmar får då information inför kampanjen och material i form av affischer, tips på aktiviteter, informationsbroschyrer m.m. Du har även möjlighet att delta i årliga projekt och kampanjer.

Många möjligheter att påverka

Våra medlemmar har även möjlighet att påverka genom Fair Trade Återförsäljarnas medlemskap i World Fair Trade Organization (WFTO) samt Fairtrade Sverige.