Kampanjer och rapporter

Vi verkar för en ökad kännedom av den konventionella handeln och dess alternativ, rättvis handel, därför är konsumentupplysning och opinionsbildning två av våra viktigaste verktyg. Genom kampanjer, debattartiklar och rapporter försöker vi påverka politiker och företagare att ta hänsyn till sociala villkor hos leverantörer och underleverantörer. Vårt fokus ligger främst i länder med utbredd fattigdom.

Kampanjer

Kampanjarbete är ett viktigt och bra sätt att uppmärksamma
fler människor på vad Fair Trade är.

World Fair Trade Day

World Fair Trade Day firas, varje år, den andra lördagen i maj. Det är en global kampanjdag för Fair Trade där konsumenter, återförsäljare, importörer och producenter på olika sätt uppmärksammar hur Fair Trade kan främja social, ekonomisk och klimatmässig rättvisa.

Fashion Revolution

Fashion Revolution grundades efter Rana Plaza-katastrofen i Bangladesh i april 2013. Fashion Revolution har växt till global rörelse som kritiskt omprövar modebranschen. Varje år i april uppmärksammar WFTO Fashion Revolution Week för att stödja arbetet med att främja transparens och etik i modebranschen, från producenter till konsumenter.

Läs mer om Fashion Revolution på fashionrevolution.org.

Internationella kvinnodagen

I samband med Internationella kvinnodagen, den 8 mars, uppmärksammas kvinnors rättigheter. Kvinnliga hantverkare, bönder och arbetare inom Fair Trade-rörelsen spelar en avgörande roll i att forma en mer rättvis och hållbar global ekonomi.

Läs mer om World Fair Trade Day och andra kampanjer som WFTO stödjer här.

1.

Ta en bild där du visar ditt klädesplagg och etikett

2.

Dela i sociala medier med #whomademyclothes

3.

Sprida till modeföretagen och uppmana dem att ta sitt ansvar

Hashtags som vi använder under Fashion Revolution Day är:

#whomademyclothes
#fashionrevolutionday
#FairTrade
#FairFashion
#WFTO

People Tree

People Tree är en av många som med i Fashion Revolution-kampanjen, för att starta en radikal förändring av sättet vi ser på modebranschen och hur våra kläder tas fram, produceras och köps. People Tree är medlemmar i WFTO sedan 1996 och har som mål att vara 100 % Fair Trade genom hela kedjan och arbetar genomgående utifrån Fair Trade-principer. Här kan du läsa mer om producenterna bakom People Trees kläder.