Stötta din Fair Trade-butik/café

Våra Fair Trade-butiker och caféer behöver ditt stöd. Fair Trade-rörelsen i Sverige befinner sig i kris. Covid-19 har slagit hårt mot de butiker och caféer som säljer Fair Trade-varor, livsmedel och hantverk. Majoriteten av alla som bemannar dessa verksamheter i Sverige tillhör riskgrupper för covid-19. Från Ystad i söder till Gunnarsbyn i norr har våra butiker och caféer därför tvingats dra ner på sina öppettider, eller stänga helt på obestämd tid.  

Hjälp oss att förändra denna svåra situation. Med ditt stöd kan marginaliserade producenter i Afrika, Asien och Latinamerika fortsätta sälja sina produkter på den svenska marknaden. Många av våra producenter har drabbats hårt av corona-virusets effekter, och befinner sig i karantän världen över. Att handla från dem är viktigare än någonsin. Om våra Fair Trade-butiker och caféer försvinner finns det inte längre någon Fair Trade-rörelse som kan sälja deras varor i Sverige. 

Totalt når Fair Trade 965,700 individer och deras familjer. Genom att delta i denna kampanj hjälper du oss behålla våra Fair Trade-butiker och caféer i Sverige:

  • SWISHA valfritt bidrag till 123 017 17 44

Märk insättningen med ”Gåva”. Pengarna går oavkortat till en medlemsfond för medlemmar i akut behov av verksamhetsstöd. Läs mer under rubriken: ”Vart går pengarna?”.

  • ”Handla för alla” – handla från en lokal Fair Trade-butik eller ett lokalt Fair Trade-café, fysiskt eller på distans.

Längre ned på denna sida samt här hittar du en lista på våra medlemmar och webbutiker.

  • Sprid ordet

Ta en bild på en inhandlad Fair Trade-vara och tagga med #Handlaforalla. Sprid våra inlägg och mail och använd #SupportYourLocalFairTrader samt #StayHomeLiveFair i sociala medier. Berätta om kampanjen för dina arbetskamrater, familj och vänner.

Material

Här nedan kan du ladda ned material för posta på Instagram eller Facebook.

Vart går pengarna?

Pengarna går oavkortat till en medlemsfond för de medlemmar som är i akut behov av stöd. Som medlem i Fair Trade Återförsäljarna kan du ansöka om att ta del av verksamhetsstöd för att t.ex. kunna betala hyran, betala löner eller köpa in Fair Trade-produkter för att stödja producenterna i Afrika, Asien och Latinamerika. Alla pengar som Swishas till oss ska markeras med ”Gåva”, på så vis kan vi redovisa för de pengar som samlats in.

Butiker och Caféer

Lista på våra medlemmar med mailadress och annan information hittar du på sidan Handla Fair Trade.