• Pressmeddelande: Lansering av ny hemsida, www.fairtradeorg.se

  PRESSMEDDELANDE. 2016-05-26. Nu lanserar Organisationen Fair Trade Återförsäljarna sitt nya utseende på hemsidan, fairtradeorg.se. Hemsidan riktar sig ännu mer till allmänheten och fungerar som en kanal för information och kommunikation om Fair Trade.

  Fair Trade Återförsäljarna är den rikstäckande medlemsorganisationen för återförsäljare av rättvist handlade produkter i Sverige. Organisationen arbetar för att gynna en rättvis handel som socialt, miljömässigt och ekonomiskt stärker producenter och odlare i länder med utbredd fattigdom. Fair Trade Återförsäljarna är medlemmar i World Fair Trade Organization (WFTO) som är den globala medlemsorganisationen för producenter, importörer och återförsäljare i hela världen. Informationsarbetet, liksom samordningen kring utbildningar och kampanjer sker via vårt nationella kansli i Göteborg. Hemsidan administreras av våra medarbetare på kansliet och fungerar som informationskanal för de kampanjer, utbildningar och samarbeten som vi deltar i.

  På den nya hemsidan är det enkelt för dig som konsument att hitta var du kan handla rättvist tillverkade produkter, läsa mer om vad Fair Trade är och hur du kan engagera dig inom Fair Trade. Nytt för hemsidan är den separata medlemssidan som är till för medlemmar (Fair Trade Shop, Världsbutiker, Fair Trade Caféer, församlingar, museum, skolor m.fl.) i organisationen.

  Vi vill väcka engagemanget för Fair Trade genom att visa exempel på hur både privatpersoner och organisationer kan engagera sig för en rättvis handel. Välkommen: www.fairtradeorg.se

  Vid frågor och för mer information var vänlig kontakta:

  Pernilla Stamm’ler Jaliff, Verksamhetsansvarig, Fair Trade Återförsäljarna

  pernilla@fairtradeorg.se

  031-22 45 18

   

  Läs även pressmeddelandet på MyNewsDesk