• Handla för alla

  Handla för alla – kampanjen där vi alla handlar för allas rätt till schyssta arbetsvillkor

  Handla för alla

  Den 13 maj är det återigen dags för World Fair Trade Day, den internationella dagen för rättvis handel. Vår globala organisation World Fair Trade Organization (WFTO) startade dagen som uppmärksammas världen över av producenter, importörer, butiker, designers, organisationer och konsumenter. Fair Trade Återförsäljarna, svensk WFTO-medlem, drar igång kampanjen Handla för alla den 13 maj.

  Handla för alla är en kampanj för att uppmärksamma vikten av att handla för allas rätt till jämställdhet, facklig organisering och skäliga löner. Fair Trade Återförsäljarna har som mål att skapa en rättvis handel där fattigdomen bekämpas och mänskliga rättigheter respekteras. Det gör vi bl.a. via våra medlemmar.

  Fair Trade Återförsäljarna är den rikstäckande organisationer för Fair Trade Shop, Världsbutiker, caféer, församlingar, skolor och museum som aktivt engagerar sig inom WFTO för att sälja Fair Trade-produkter. När du handlar hos någon av våra medlemmar blir därmed hela handelskedjan rättvis, från producent till konsument. Vi handlar för alla.

  Så här kan du engagera dig:

  • Besök en Världsbutik, Fair Trade Shop eller café och handla en produkt.
  • Ta en bild på produkten och lägg upp i sociala medier (Facebook, Instagram, Twitter) och tagga bilden med #handlaforalla i textbeskrivningen.
  • Bästa bild utses av Fair Trade Återförsäljarna och vinnaren får ett presentkort i Fair Trade Shop, till ett värde om 200kr.

   

  Här hittar du alla våra medlemmar: http://www.fairtradeorg.se/handla-fair-trade/

  Har du ingen butik på din ort kan du besöka någon av webbutikerna:

  www.greenochgrejerna.com

  www.kenzan-fairtrade-shop.se

  butik.klotetlund.se

   

  Ladda ned material till kampanjen och läs mer på http://www.handlaforalla.fairtradeorg.se/