• Beyond Fair Trade – Hudvård som gör skillnad

  Idag lanserar The House of Fair Trade tillsammans med Fair Trade Shop en ny hudvårdsserie, Fair Squared, som gör skillnad för människa, djur och natur. Det kallar vi Beyond Fair Trade.

  Importören The House of Fair Trade presenterar idag en ny kollektion inom hudvård som du exklusivt hittar i Fair Trade Shops runt om i landet. Kollektionen består av ansiktskrämer, handkrämer och läppbalsam där huvudingredienserna* är Fair Trade och lämpade för veganer.

  Att huvudingredienser är Fair Trade innebär att de som producerat, bl.a. den olivolja, aprikosolja och mandelolja som finns i produkterna, får skäligt betalt. Alla arbetare har rätt till kollektiv organisering, jämställdhet, icke-diskriminering och att deras barn ska få gå i skolan. Det kan garanteras då produkterna är Fairtrade-certifierade samt att de som distribuerar varan på svenska marknaden är en del av World Fair Trade Organization (WFTO) och följer de 10 principerna för Fair Trade. Hela kedjan blir därmed rättvis, från produkt till butik.

  Produktionen är dessutom ekologisk, dock är inte produkterna ekologiskt certifierade. Detta beror på att det är en dyr och komplex process som tar lång tid. Fair Squared har dock ett tydligt mål att inom en snar framtid kunna märka produkterna även ekologiskt.

  ”Det är med stor glädje som The House of Fair Trade nu får vara med att, genom dessa fantastiska hudvårdsprodukter, ta ytterligare steg för att utveckla Fair Trade tillsammans med producenter och kunder.” – säger AnnCathrine Carlsson, VD, The House of Fair Trade.

  Förhoppningar kring Fair Squared hudvårdskollektion är stora, det är produkter som både ger bättre hy och bidrar till en omfördelning av jordens resurser. Ditt val gör skillnad för människa, djur och natur och det är det vi kallar Beyond Fair Trade.

  *Huvudingredienserna är: olivolja, mandelolja, aprikosolja, kakaosmör och kokosolja.

   

  Läs mer om produkterna här

  Läs mer om producenterna här

  Du hittar produkterna i Fair Trade Shop Enköping, Laholm, Norrköping, Trollhättan, Västerås, Uppsala och i webbutiken Fair Trade Shop Green & Grejerna. Hemsida: www.fairtradeshop.se

   

  The House of Fair Trade

  Fair Trade Shop

  2015-04-20