Produkter

Organisationen Fair Trade Återförsäljarna har en årsmötesbeslutad leverantörslista som alla medlemmar måste förhålla sig till. Leverantörslistan avgör vad som räknas som Fair Trade/rättvist handlade produkter och vad som inte gör det. Nedan kan du ladda ned Leverantörslistan samt Riktlinjer för leverantörslistan som utförligare går igenom vad som ingår under respektive leverantörskategori.

Leverantörslista – ladda ned

Riktlinjer för leverantörslistan – ladda ned

 

Vilka varor är rättvist handlade?

Att vara medlem i Organisationen Fair Trade Återförsäljarna innebär att man åtar sig att fokusera majoriteten av sin omsättning på rättvist handlade varor. Men vad innebär det och hur kan man som konsument vara säker på att produkten verkligen är schysst producerad? Fair Trade Återförsäljarna är medlemmar i World Fair Trade Organization (WFTO) och utgår ifrån vad denna globala organisation godkänner som rättvist handlade varor. Här ingår bl.a. vår egen märkning, WFTO-märkningen och t.e.x. Fairtrade-märkningen.

wfto-markningen               Fairtrade-loggan

 

 

Läs mer om rättvis handel, Fairtrade International och World Fair Trade Organization.

 

WFTO-medlemmar i Sverige

I Sverige finns det för närvarande sex importörer av Fair Trade produkter som är medlemmar i WFTO, härifrån köper våra medlemmar majoriteten av sitt sortiment:

The House of Fair Trade

Sackeus

La Maison Afrique

North and South Fair Trade

Fair Monkey

IM Fair Trade – Individuell Människohjälp

 

För att se vilka produkter som är Fairtrade-märkta hänvisas till Fairtrade Sveriges eller Fairtrade Internationals hemsida.